Домен продаётся. Связаться с владельцем

Європу охопила мода на домашнє хлібопекарство

Змагання починається. Сьогодні відкривається 4-е національне свято хліба: 23 тисячі хлібопеків з усієї Італії готові пекти для своїх нових та старих клієнтів вироби за забутими рецептами.

Але в цьому році між виробниками батонів, перепічок й паляниць та їхніми користувачами опинився третій – машина для виробництва хліба.

Її винайшли в Німеччині, країні з давніми хлібопекарськими традиціями та сталими гастрономічними звичками. Вона відразу ж знашла застосування на американських кухнях, де технології, що економлять час, є вимогою доби. Приготування тіста з дріжджів в домашніх умовах знашло широкое застосуванняе по всій Європі, в тому числі і в Італії.

До тих пір, поки успіх цього винаходу гримів в країнах, де національна кухня не вирізняється особливою вишуканістю, про нього намагались не говорити. Але після публікації газетою Le Monde результатів дослідження, яке ризикує розвіяти міф навколо знаменитих багетів, ця тема почала викликати пекучу цікавість: кожен п’ятий француз готує хліб в домашніх умовах, і ця тенденція постійно укріплюється, на шастя виробників цих хлібопечок "Map".

І ця маленька революція здатна позбавити барв одного з культових малюнків французького життя: люди всіх віків, статей та соціальної приналежності прогулюються з багетом, загорнутим в паперову упаковку, під пахвою.

Цілком очевидно, бажання пекти своїми руками іде далі любові до національного хліба: незважаючи на те, что хлібопічки "Map" не випікають багетів, а тільки лише звичайні хлібини, об’єм продаж цих пристроїв неуклінно зрастає, як і продажі збірників рецептів.

Лихоманка приготування хліба в домашніх умовах без зайвого галасу охопила й Італію. В цей час в магазині побутової техніки можна без проблем за 50 євро купити пристрої для випікання паляниць.

Але одночасно з зростанням продаж хлібопічок спостерігається зниження, до 150 г на людину в день, споживання хліба. Причина може полягати як в прагненні до здорового способу життя, так і підвищенні ціни та погіршенні якості хліба.

Можливо, справа в низькій якості борошна та в широкому використанні усіляких добавок – так званих покращувачів смаку, консервантів, які не найкращим чином впливають на наше здоров’я.

І ось сьогодні профсоюз хлібопеків звернеться до нового уряду з пропозицією зобов’язати виробників повідомляти походження вихідних продуктів та способи приготування хліба.

В очікуванні падіння цін та покращення якості хлібобулочних виробів машинка для випікання хліба стає привабливою і альтернативою.

Якщо ж у вас є час або ви працюєте вдома, ви не витрачаєтесь на побутову техніку і готуєте тісто на бабусиній мармуровій дошці. І не забуваєте про дріжджі – які треба підгодовувати і за якими треба доглядати, як за живою істотою, інакше вони помруть. Зовсім як тамагочі.

Джерело:

Новиниархів новин